.
  Verslagen 2008-2009

Wedstrijdverslagen 2008-2009:

10-01-09   AZZURRI BOYS - De Linde:   4-4

Het is de periode van de toppers voor onze Azzurri, na Javaco en DTE1(in de beker) wachtte ons nu De Linde, het nummer 3 uit het klassement.

Onze jongens namen de wedstrijd onmiddellijk in handen, De Linde lag in het begin duidelijk onder. De 1-0 hing dan ook al vrij snel tegen de touwen, een doelpunt van huidige Capocannoniere Wim. Even later nam Ben een bal uit de lucht mee met de borst en trapte in één tijd prachtig in doel: 2-0. Tijd voor De Linde om enkele wissels door te voeren en dit had resultaat, De Linde kwam heel goed in de wedstrijd, de 2-1 was hiervan het gevolg. Na deze gedaanteverandering van De Linde hadden onze Azzurri het moeilijker, de wedstrijd werd spannend, boeiend om volgen en soms ietwat potig. Zo werd Ben nadat hij alleen op de keeper afstormde foutief langs achter gestopt, de scheidsrechter liet het terechte geel echter op zak en gaf een laatste verwittiging. Dezelfde speler werd even later opnieuw bij de scheids geroepen wegens protest, mijnheer Bastiaens was echter inconsequent en liet het geel nogmaals op zak. Toen Ben alweer foutief werd afgestopt was de maat vol en kreeg de dader dan toch het verdiende geel onder de neus.

Na een balrecuperatie op de eigen helft was het de beurt aan Mikey om de keeper van De Linde te testen, Mikey bleef rustig en legde de bal netjes in doel: 3-1. Met nog enkele minuten voor de boeg zag het ernaar uit dat onze jongens met 2 doelpunten konden gaan rusten, De Linde prikte echter nog tegen en bracht de stand op  3-2.

Na de rust kregen we hetzelfde wedstrijdbeeld als in het begin van de match: Azzurri Boys die de bovenhand namen maar het ditmaal vergaten af te maken. Wim zorgde met zijn 16e van het seizoen nog wel voor de 4-2. De Linde wisselde dan en opnieuw gingen ze hierdoor een niveau hoger spelen. Een korte onoplettendheid van onze jongens werd onmiddellijk afgestraft met de 4-3, de Azzurri heel eventjes van de kaart maar ook hiervan profiteerde De Linde door de gelijkmaker binnen te trappen. De wedstrijd bleef nog erg spannend en aangenaam om volgen tot de laatste minuut, die mijnheer Bastiaens wel heel snel op de klok zag verschijnen: de tweede helft duurde slechts 22 minuten in plaats van de reguliere 25.

Een nieuwe kleine stunt voor onze jongens die hiermee uiteindelijk niet tevreden waren, ook zij voelden dat er veel meer had ingezeten.

20-12-08    Javaco BV04 - AZZURRI BOYS:  10-1

Met Javaco stond er weer een topper op het menu. Onze Azzurri waren slechts met een halve ploeg present, en dat was eraan te zien. De wedstrijd eindigde op 10-1, een pandoering van jewelste die heel hard is aangekomen. Onze jongens konden op geen enkel moment een vuist maken, gelukkig wist Dennis alsnog de eerredder te scoren.

13-12-08     AZZURRI BOYS - Ter Locht:   6-3

Vorige zaterdag kregen onze jongens Ter Locht voorgeschoteld, de ploeg die ons vorig jaar met amper 1 puntje het hele seizoen voor bleef en uiteindelijk kampioen speelde. Ook deze wedstrijd stond al zeer lang in vette letters op onze kalender genoteerd, onze Azzurri waren immers uit op revanche. Voor onze nummer 8, Devin, was dit een speciale avond: hij speelde tegen zijn ex-ploeg die hij deze zomer had verruild voor Azzurri Boys.

Voor aanvang van de wedstrijd liep het alweer bijna mis, de wel zeer attente scheidsrechter had opgemerkt dat er probleem was met de identiteitskaart van Mikey. De keuze was simpel, ofwel de wedstrijd starten met 5 spelers zonder Mikey of hem laten spelen en 5-0 forfait om de oren krijgen...starten met 5 dus.

De eerste minuten gingen gelijk op, toch was het duidelijk dat onze jongens de bovenhand hadden. Devin viel op door zijn inzet en gedrevenheid, ook hij wou zijn ex-ploeg duidelijk iets laten zien. Het bleef toch even 0-0 tot Nick De Keyser de score opende, niet veel later gevolgd door de 2-0 van... jawel: Devin. Ben en Wim zorgden nog voor de 4-0 ruststand.

Na de rust was het Wim die dichtbij de 5-0 kwam, hij zag zijn schot echter uiteenspatten op de paal. Het doelpunt viel echter aan de overkant, direct gevolgd door de 4-2. Tijd voor onze jongens om de concentratie terug wat aan te scherpen, het 5e Azzurri-doelpunt was blijkbaar aan de schoen van Wim blijven kleven en kwam er uiteindelijk met een beetje uitstel: 5-2 met nog enkele minuten voor de boeg. Ondanks een derde doelpunt van Ter Locht kwamen onze Azzurri nooit meer in de problemen, Wim knalde immers nog zijn derde van de avond binnen: 6-3.

06-12-08     AZZURRI BOYS - All Stars:  7-2

Op zaterdag 6 december stond de topper tegen de vrienden van All Stars op het programma, een wedstrijd waar beide clubs al geruime tijd naar uitkeken. Na een zeer goed seizoensbegin liep het iets minder voor onze Azzurri, zo gingen we in Terhagen met 3-1 onderuit en waren de zenuwen toch ietwat gespannen voor deze topper.

Onze jongens drukten All Stars vrijwel onmiddellijk tegen het eigen doel, met resultaat: na de snelle 1-0 van Ben was het Mikey die de score verdubbelde. Iets later belandde de bal op de stip na een overtreding van All Stars: Geert stak het veld over en flestte niet, de 3-0 droogjes op het bord en het eerste doelpunt dit seizoen voor onze doelman, die zeer sterk bezig is.
Even later mocht All Stars een vrije trap nemen, op rechts niet ver van doel maar wel scherp. Yves 's Jongers krulde de bal mooi net naast de paal binnen: 3-1, meteen de ruststand.

Na de rust kregen we hetzelfde scenario te zien, veel druk van Azzurri en All Stars dat wel moeite deed maar niet op kon tegen de Italiaanse overmacht. Nick Poels trapte de 4-1 tegen de touwen, Mikey maakte zijn tweede van de avond: 5-1. De 5-2 kwam er na een schot van afstand, een bal die te pakken was, het zicht van Geert werd echter belemmerd en zo belandde de bal mooi in het hoekje.
Meteen na deze goal knalde Wim de 6-2 onfortuinlijk op de verste paal, Nick De Keyser nam het zesde Azzurri-doelpunt dan maar voor zijn rekening. Capocannoniere 2007-2008 Sam zorgde nog voor de 7-2 eindstand.

Een zeer verdiende uitslag tegen een tegenstander waarvan toch wel meer werd verwacht. Na het (onnodige) puntenverlies tegen De Wissel zijn dit twee gouden punten voor onze 'Kleine Italiener'.